Investicija Goodyear-a u TuSimple, tvrtku koja razvija autonomne kamione

Vijesti - svijet

Vozač koji ne pije, ne tipka po mobitelu, vozi non-stop, uvijek je koncentriran na vožnju i nikad se ne umori… Postoji li takav?

Posljednjih se godina tvrtka Goodyear okreće investiranju u tehnologije koje traže odgovore na brojne izazove mobilnosti. Najnovija takva akcija jest sklapanje strateškog partnerstva s tvrtkom TuSimple, koja ustrojava prvu mrežu autonomnih teretnjaka u svijetu, pod nazivom Autonomous Freight Network, a to je partnerstvo tvrtka Goodyear ovih dana ojačala i dodajući TuSimple portfelju svoga fonda rizičnog kapitala Goodyear Ventures.

TuSimple je poduzeće koje je patentiralo svoju tehnologiju, vodeću na polju autonomnih vozila, pomoću koje kamioni mogu vidjeti 1 km ispred sebe, raditi gotovo neprekidno, uz potrošnju 10% manje goriva od klasičnih cestovnih kamiona. Sjedište ove tvrtke je u San Diegu u Kaliforniji, a poslovne jedinice nalaze se u SAD-u, Europi, Kini i Japanu. Ključne elemente sustava poduzeća čine digitalni zemljovidi, samovozni kamioni, strateški raspoređeni terminali i sustav za upravljanje autonomnom flotom vozila.

Cilj je tvrtke TuSimple razviti tržišno rješenje za autonomnu vožnju IV stupnja koja će, uz niže troškove i smanjenje emisija štetnih plinova te veću sigurnost, preoblikovati logističku industriju.

Goodyear i TuSimple dijele zajedničku viziju održive transportne industrije, stoga će Goodyear u sklopu novonastalog partnerstva, osim isporuke guma i rješenja za upravljanje gumama provoditi i mnogobrojna testiranja. Svrha tih testiranja biti će kreiranje preciznijih prognoza održavanja, bolje razumijevanje izdržljivosti guma i smanjivanje ugljikova otiska teretnih voznih parkova.

 

U nastavku: pogledajte zanimljiv promotivni video tvrtke TuSimple