Test - Iveco s gumama Goodyear Fuelmax

Gume Goodyear Fuelmax najbolje na testovima TÜV SÜD

Test - Iveco s gumama Goodyear Fuelmax

Gume Goodyear FUELMAX S i FUELMAX D na neovisnom testu otpora kotrljanja koji je proveo TÜV SÜD pobijedile svoje glavne konkurentice

Zagreb, 17. lipnja 2014. – Nedavno lansirana Goodyearova linija teretnih guma FUELMAX s malim otporom kotrljanja na usporednim testovima otpora kotrljanja teretnih guma dobila je najviše ocjene među svim najvažnijim konkurentskim gumama. Na tim je testovima TÜV SÜD Automotive GmbH, međunarodno priznata i neovisna organizacija za testiranja u automobilskoj industriji, uspoređivala otpor kotrljanja guma FUELMAX za upravljačku i pogonsku osovinu s jednakim gumama triju glavnih konkurentskih proizvođača.

Rezultati otpora kotrljanja, posebno prikazani za gume za upravljačku i pogonsku osovinu te za prikolice, pokazali su da na sva tri područja gume Goodyear FUELMAX i gume za prikolice Marathon LHT II nesumnjivo nadmašuju svoje suparnice. Na osnovu rezultata otpora kotrljanja u Goodyearu je izračunato da bi vozni parkovi s kombinacijom guma Goodyear FUELMAX i guma za prikolice Marathon LHT II, koje omogućuju bolju iskoristivost goriva, mogli kod jednog vozila godišnje na gorivu uštedjeti 1.200 € ako se troškovi usporede s gumama koje su osvojile drugo mjesto na testu i čak 1.950 € u usporedbi s prosjekom. To znači da su gume FUELMAX najbolje što se tiče uštede na gorivu.

Prepoznao je to i priznati proizvođač teretnih vozila Iveco koji je upravo Goodyearove gume FUELMAX te model KMAX, koje su namjenski razvijene za veću kilometražu, izuzetno velik broj prijeđenih kilometara i prianjanje tijekom cijele godine, odabrao kao prvi izbor za sve modele kamiona Iveco Strails Hi-Way. Upravo je ovaj model kamiona 2013. godine 25 vodećih europskih novinara i stručnjaka za gospodarska vozila proglasilo međunarodnim teretnim vozilom, a trenutno se montira 11 različitih tipova i dimenzija spomenutih modela Goodyearovih guma.

Goodyear Fuelmax - rezultati testa

FUELMAX je Goodyearova linija guma koja pruža dobru iskoristivost goriva i kod koje je glavni naglasak na malom otporu kotrljanja, a da se pritom ne smanjuje broj prijeđenih kilometara, odnosno kočenje na mokroj cesti ili druge važne značajke. Guma FUELMAX D za pogonsku osovinu zadovoljava zahtjeve za oznakom M + S i simbol pahuljice u troglavoj gori, zbog čega je možemo uistinu smatrati cjelogodišnjom gumom. Velik potencijal linije FUELMAX za uštedu na gorivu, koji se vidi iz rezultata testova TÜV SÜD, odražava se i u vrlo dobrim ocjenama na oznaci EU: šest od sedam trenutačno dostupnih Goodyearovih guma iz linije FUELMAX svrstano je u kategoriju A ili B što se tiče iskoristivosti goriva.