GPS sustav za iPhone tvrtke Renault Trucks

Vijesti - svijet

Renault Trucks GPS za iPhoneRenault Trucks predstavlja prvi GPS za teška teretna vozila dostupan na iPhoneu, kao i lokacijski uređaj za njegovu globalnu mrežu. Aplikaciju nadopunjuje lokacijski uređaj za kontakt s najbližim prodajnim mjestom u mreži Renault Trucks, a u pripremi su i druge aplikacije.

Događa se: vozač se s vozilom izgubi u industrijskoj zoni. Takva situacija može postati prava noćna mora: prelaze se dodatni kilometri i troši više litara dizela, a bez pravog razloga. Osim toga, potrebno je i pažljivim manevriranjem izvući se iz ulica preuskih za dimenzije vozila. S prvom posebnom GPS aplikacijom za teška teretna vozila za iPhone, Renault Trucks nudi dobrodošlu pomoć u prijevozu robe.

I dok su konvencionalni GPS sustavi korisni za automobile, brzo nailaze na prepreke kad ih se prenese na gospodarska vozila: preuske ulice, niski nadvožnjaci, mjesta na kojima se ne mogu okrenuti… Do sada u ponudi nije bilo specijaliziranih aplikacija za vozače kamiona.

 

 

Zato je, u suradnji s tvrtkom ALK, Renault Trucks razvio posebni GPS za teška teretna vozila na temelju podataka tvrtke NAVTEQ, vodeće u ovom sektoru. U obzir su uzeta ograničenja cestovnog prijevoza robe uz posebne funkcije, a tu je i lijepo dizajnirano grafičko sučelje.

Vozač ili voditelj voznog parka može u software unijeti tehničke karakteristike kamiona (dužina, širina, visina, ukupna težina, osovinska težina), vrstu tereta (opasni ili neopasni materijal) i željene osobine prometnica (sa ili bez cestarine, najveća dopuštena brzina, itd.). Svi se ovi podaci unose u GPS koji, uzimajući u obzir sve te osobine, predlaže najsigurniju i najbržu rutu u cijeloj europskoj cestovnoj mreži.

To znači da će sustav izbjegavati niske nadvožnjake, uske prometnice ili prometnice kojima nije dopušten promet vozilu ili teretu kojega prevozi te ih vizualno obilježiti na planu puta. Kao pomoć za volanom, aplikacija mu omogućuje i da locira posebno opasne prometnice, brdovita područja, kao i područja na kojima postoji opasnost od bočnog vjetra.

Ovo podrazumijeva sigurnost i štednju goriva. Vozač također može dobiti podatke o uvjetima u prometu te sukladno tome prilagoditi svoj put. Napokon, vozač može vizualizirati sve korisne točke na planu puta, kao što su servisi ili servisni centri Renault Trucks. Renault Trucks GPS za teška teretna vozila dostupan je na App Storeu (a uskoro i na Androidu) u cijeloj Europi na 16 jezika (francuski, engleski, njemački, španjolski, portugalski, talijanski, češki, poljski, nizozemski, danski, švedski, norveški, finski, ruski, grčki i turski), po cijeni od 149,99 EUR na slijedećoj adresi:

http://itunes.apple.com/uk/app/navtruck-europe-by-renault/id416554876?mt=8

Renault Trucks istovremeno nudi besplatnu aplikaciju Renault Trucks Network pomoću koje vozači mogu naći najbliže prodajno mjesto iz mreže Renault Trucks, ma gdje se u svijetu nalazili, kao i usluge koje nude (prodaju, održavanje, popravak, Fast&Pro, 24/24, itd.). Nakon što ga locira, vozač može distributera kontaktirati telefonom, jednostavnim pritiskom na gumb ili posjetiti internetsku stranicu i pronaći najbrži put do distributera. Aplikacija je dostupna na francuskom i na engleskom jeziku, a pojedinosti možete dobiti u više od 1500 servisa Renault Trucks u 100 država u kojima je ovaj proizvođač prisutan.


Renault Trucks GPS za iPhone


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *