Goodyear Fuelmax Performance – do sad najbolja iskoristivost goriva

Vijesti - svijet

Gume Goodyear Fuelmax Performance

U njemačkom Hannoveru, na sajmu gospodarskih vozila IAA 2018. koji se održava između 20. i 27. rujna, tvrtka Goodyear predstavlja FUELMAX PERFORMANCE, seriju teretnih guma s do sad najboljom iskoristivošću goriva.
Prijevoznici koji voze na dugim relacijama mogu uz te gume uštedjeti na gorivu, dok proizvođači teretnih vozila mogu lakše udovoljiti sve strožijim zahtjevima vezanim uz smanjenje emisije CO2. Nove gume na oznaci EU imaju kategoriju A za iskoristivost goriva, kategoriju B imaju za prianjanje na mokroj površini, za vanjsku buku pri kotrljanju jedan zvučni val, dok zimsku izdržljivost dokazuje oznaka 3PMSF – pahuljica u planini s tri vrha.

Fuelmax Performance su ujedno prve Goodyearove teretne gume s tehnologijom mješavine s punom silikom, ključnim elementom za malu potrošnju goriva i odlično prianjanje na mokrim podlogama. Konstrukcija ovih guma osigurava ravnomjeran pritisak kontaktne površine na podlogu, što rezultira pravilnim habanjem guma i brojne prijeđene kilometre bez obzira na opterećenja koja uzrokuju prijevozi na dugim relacijama.

FUELMAX S PERFORMANCE za upravljacku osovinu, dimenzije 38555R22,5 sa sest rebara

Na primjer – vozni park koji sa stotinu vozila obavlja prijevoze na dugim relacijama, na gumama FUELMAX PERFORMANCE za upravljačku i pogonsku osovinu u kombinaciji s postojećim gumama Goodyear FUELMAX T za prikolice (i one imaju kategoriju razred A za iskoristivost goriva) prema Goodyearovim podacima može godišnje uštedjeti do 214.000 litara goriva (oko 290.000 eura), te smanjiti emisiju CO2 do 557.000 kg. Zbog toga gume FUELMAX PERFORMANCE već pretječu EU zakonodavstvo koje će do 2025. godine za teška vozila propisati smanjenje emisije CO2 za 15 posto, a do 2030. godine za 30 posto.


Goodyear Drive Over Reader