FIDEUS: Noćna eksperimentalna faza u Barceloni

Vijesti - svijet

Projekt FIDEUSNakon prve eksperimentalne faze europskog projekta FIDEUS i tvrtke Renault Trucks u Lyonu u siječnju ove godine, testiranja sele u Španjolsku.

Da podsjetimo: FIDEUS je projekt koji se bavi istraživanjem vezanim za što bolje uklapanje dostave tereta u urbana europska okružja. Eksperimentalno vozilo je posebno osmišljeni Renault Midlum koji se u dnevnim testiranjima u Lyonu pokazao četiri puta tišim od uobičajenih dostavnih kamiona.

Testno vozilo sada je ustupljeno španjolskom trgovačkom lancu Condis i tijekom sljedeća tri tjedna bit će testirano na ulicama Barcelone u uvjetima noćne dostave robe. Za tu svrhu vozilo je dodatno preuređeno u još tišu “Low noise” verziju izmjenama na podu, vratima i stražnjoj utovarnoj platformi.

Eksperimentalna faza u Barceloni također će se iskoristiti za ugradnju i testiranje RFID tehnologije (Radio Frequency Identification) koja se koristi za praćenje pozicije vozila. Testni Midlum također je dobio nova svjetla izrađena u LED tehnologiji.

Na kraju španjolskog dijela testa bit će prikupljeni i analizirani svi dobiveni podatci, te prezentirani na znanstvenom kongresu Trans-Research Arena u Ljubljani krajem travnja 2008.


Renault Midlum


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *