Ekspanzija UD Trucks-a na tržište Južne Amerike

Vijesti - svijet
UD Trucks Quester
UD Trucks Quester

Nakon 260 kamiona prodanih u 2015.  i 386 kamiona u 2016. godini, japanski brand UD Trucks, o kojem smo već pisali (dio Volvo grupe), pojačava svoje prisustvo na teritoriju Južne Amerike. Krajem 2017. godine uspostavili su prodajnu mrežu svojih teškaša Quester i medium-duty kamiona Croner na tržištima Ekvadora, Bolivije, Nikaragve te Trinidad i Tobaga.

Već dokazani u Južnoj Americi kroz ponudu građevinskih miksera i kipera, tvrtka UD Trucks pojačava svoju nazočnost u tom regionu ponudom robustnih Quester GKE tegljača dizajniranih za djelovanje u teškim uvjetima, kao što je izvoz sirove nafte često neasfaltiranim cestama od crpilišta do luka ili rafinerija. Ponudu cestovnih transportera za isporuku robe u urbanim sredinama upotpunili su s još nekoliko modela, tako da kupci za takve poslove od sada mogu birati  UD Croner kamione nosivosti 11, 13, 15 ili 17 tona.

UD Trucks Croner
UD Trucks Croner

Tvrtka je kamione Quester i Croner podvrgnula rigoroznim testiranjima, između ostalog i testovima izdržljivosti na nadmorskoj visini iznad 5000 m u Peruu.

U Boliviji je, osim puštanja u pogon prodajnih kapaciteta, osposobljen i centar za trening vozača, koji će u početku biti i centar za trening vozača iz susjednih zemalja.