Driver’s Fuel Challenge – prijavite se i vi!

HR vijesti

Volvo Trucks Driver's Fuel Challenge, Croatia 2013.

Početkom travnja otvaraju se prijave za globalno natjecanje u učinkovitoj vožnji Drivers Fuel Challenge 2014. u organizaciji Volvo Trucksa. Na Drivers’ Fuel Challenge mogu se prijaviti svi profesionalni vozači kamiona, bez obzira koju marku vozila voze. Finale će se održati u Švedskoj 19. rujna.

Drivers’ Fuel Challenge organizira se u raznim oblicima – globalnim ili regionalnim – svake godine od 2009. g. Popularnost natjecanja otada je uvelike narasla te je posljednje globalno natjecanje održano 2011. privuklo nevjerojatnih 3.600 sudionika iz 22 zemlje.

“Trošak za gorivo velik je teret za prijevozničke tvrtke. Međutim, bolji stil vožnje može dovesti do značajnih ušteda. Ovim natjecanjem želimo naglasiti tu činjenicu te potaknuti vozače kamiona diljem svijeta da usvoje učinkovitiji način vožnje,” kaže Vesna Jović, voditelj projekta Drivers’ Fuel Challenge 2014.

Moguće prednosti učinkovite vožnje su značajne – vlastito istraživanje Volvo Trucksa pokazuje da je korištenjem usluga za individualno praćenje potrošnje goriva zajedno s edukacijom vozača koje nudi Volvo Trucks moguće smanjiti potrošnju goriva za 10 posto.

Sve u svemu, na natjecanju Drivers’ Fuel Challenge provjeravat će se potrošnja goriva, ali i ponašanje vozača koje utječe na potrošnju goriva, kao što je pretjecanje, kočenje te upotreba motora i mjenjača. Sve će se odvijati u realističnim uvjetima, u kojima vozači moraju zadržati produktivnost i pokazati da voze kamion na dobar, siguran i odgovoran način.

Volvo Trucks, Tržište Srednja i Istočna Europa također će sudjelovati na globalnom natjecanju Drivers’ Fuel Challenge 2014. Najbolja tri vozača regije sudjelovat će u svjetskom finalu gdje će dobiti priliku da postanu svjetski prvaci u učinkovitoj vožnji.

Lokalne kvalifikacije za nacionalno finale provodit će se prema sljedećem planu:

  • Volvo Servis Đakovo 24.-26.4. 2014.
  • Volvo Servis Zagreb 17.-20.5. 2014.
  • Volvo Servis Split 22.-24.5. 2014.

Volvo Trucks Driver's Fuel Challenge, Croatia 2013.

{oglas}