DB Schenker otvorio novi terminal u Zagrebu

HR vijesti

DB Schenker ZagrebDB Schenker, podružnica u Hrvatskoj nedavno je preselila svoje urede u novi moderan objekt u Zagrebu. Novi terminal pruža 2.500 kvadratnih metara skladišta u koje je uključeno carinsko skladište i carinski ured. Uz skladište novi terminal pruža 1.000 kvadrata uredskog prostora i jedno je od najmodernijih objekata takve vrste.

Terminal je u potpunosti usuglašen prema TAPA FSR A-stupnju, što dodatno daje prednost ovom terminalu. Obližnji objekti uz glavni ured uključuju sve operativne jedinice od kopnenog transporta preko pomorskog i zračnog, uključujući i logistiku.

 

Novi terminal možemo obilježiti kao prekretnicu u budućem Schenkerovom poslovanju u Hrvatskoj. Terminal je u potpunosti integriran u europsku i globalnu DB Schenker mrežu, te omogućava kompaniji konstantno provođenje visokokvalitetne i besprijekorne usluge iz jednog izvora. Zahvaljujući dobroj povezanosti sa ostalim europskim zemljama Schenker d.o.o. u Hrvatskoj drži jedno od vodećih mjesta na domaćem tržištu, posebno u sektoru kopnenog transporta. Dobra povezanost s ostalim zemljama uključuje dnevne linije s Austrijom, Njemačkom, Italijom kao i Srbijom i Bosnom, hrvatskim najvažnijim trgovinskim partnerima.

"Međunarodne linije su idealno dopunjene s našom nacionalnom distribucijom koja garantira distribuciju po Hrvatskoj u roku od 24 sata. Kako Hrvatska ima specifičnu geografsku strukturu ovo je izrazito kvalitetna usluga i omogućuje nam postizanje velike dobiti u volumenu", istaknuo je Martin E. Kuen, direktor ureda u Hrvatskoj.

Schenker d.o.o. koji trenutno ima 105 zaposlenih, profitira i svojom uredom u luci Rijeka isto kao i uredom na Zračnoj Luci Zagreb. Osim toga, povezanost sa regionalnim sabirnim centrom u Beču (uvoz u zračnom transportu) kao i Salzburgom (izvoz u zračnom transportu) garantira nam cijenovnu prednost za hrvatsku ekonomiju u konsolidiranim pošiljkama kao i najbolje globalne povezanosti koje se nude sa spomenutih lokacija.

"Daljnji razvoj našeg logističkog posla u Hrvatskoj biti će nam fokus u predstojećim tjednima i mjesecima. Već smo dobili povjerenje našeg dobro poznatog klijenta Adidasa kao i brojnih velikih hrvatskih kompanija. Međutim, mi isto tako vidimo značajan potencijal za nas u Hrvatskoj", istaknuo je Kuen gledajući u budućnost.

{oglas}Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *