DAF XF105

Predstavljamo

DAF XF105Dakle, kao što smo već obećali, dok čekamo novog nositelja titule kamiona godine opisat ćemo vam aktualnog – DAF XF105.

Iako prema našoj anketi DAF ne kotira visoko u Hrvata (razlog je vjerojatno slabija dosadašnja zastupljenost na našim cestama), ovo je kamion vrijedan divljenja po ekološkim standardima, dizajnu (osobito unutrašnjosti), tehničkim karakteristikama i nekim sitnim ali bitnim inovacijama.

DAF XF105

Ako vam je DAF privlačan vanjskim izgledom, unutrašnjim će vas oboriti s nogu. Unutrašnjost bojama i odabirom materijala nalikuje više luksuznoj limuzini nego teretnom vozilu. Većina bitnih komandi svih  sustava kojima je kamion opremljen nalazi se na polužju smještenom kraj upravljača ili na tipkama na njemu, a niti ne moramo spominjati da ovaj DAF od tih modernih sustava ima sve što ima i konkurencija, ako ne i malo više.

DAF XF105 - unutrašnjost

DAF XF105 - unutrašnjost

DAF XF105 - unutrašnjost

Prethodne slike nismo htjeli smanjivati ni za živu glavu. Osim vjerojatno najljepše instrument-ploče ikad viđene u kamiona, XF105 se i dizajnom ostatka unutrašnjosti suvereno kočoperi ispred svojih suparnika.

DAF XF105 - unutrašnjost

DAF XF105 - unutrašnjost

DAF XF105 - preklopiva ručica mjenjača

Zanimljiva je mogućnost potpunog preklopa ručice mjenjača u verziji AS-Tronic, što vozaču omogućuje nesmetano kretanje unutar kabine vozila.

 

Jedna od prednosti ovog kamiona svakako je šasija projektirana tako da omogućuje smještaj maksimalno velikog spremnika kapaciteta 1,500 litara.

DAF XF105 - šasija

DAF XF105 - zračni spremnik

 

 

Za tu impozantnu veličinu spremnika zaslužan je smještaj zračnih instalacija i spremnika u središnjem dijelu šasije.

 

 

 

Paccar 6-cilindrični motor

Potpuno novi 6-cilindrični Paccar MX zapremnine 12.9 litara DAF-ov je proizvod, projektiran i proizveden u DAF-ovoj tvornici u Eindhovenu. Ponuda motora u odnosu na snagu kreće se između 300 kW (410 KS) i 375 kW (510 KS). U planu je i motor od 410 kW (560 KS). Snažna integrirana dekompresijska kočnica generira kočioni kapacitet od 325 kW, u praksi nikad manje od 200-250 kW što je dostupno u prosječnom rasponu brzine u vožnji nizbrdo, osobito ako se kupac odluči za opciju sa sustavom za kontrolu brzine pri vožnji nizbrdo (a koji je opet vezan na tempomat vozila).

SMART sistem ubrizgavanja omogućuje ovim motorima zadovoljavanje Euro 4 i 5 normi. Između ostalog, DAF je jedan od proizvođača koji primjenjuju i već opisanu BlueTec tehnologiju.

Titula Kamiona godine 2007. uručena je na pravu adresu. DAF XF105 je moćan i moderan stroj koji trentno spada u  sam vrh među modelima EU-proizvođača.

Da li će nasljednik titule nadmašiti DAF-ovu zvijezdu znati će se u Amsterdamu krajem listopada ove godine.

Sudeći po upravo viđenom, to će biti veoma težak zadatak.


 


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *