DAF u 2011 – vodeći u prodaji tegljača na tržištu EU

Vijesti - svijet

DAF XF105

Tijekom protekle 2011. godine, tvrtka DAF učvrstila je svoju poziciju na tržištu Europske Unije s rekordnim udjelom od 15,5% u segmentu teških teretnih vozila.

S 18,9% udjela na tržištu tegljača DAF je zauzeo vodeće mjesto u EU. Vodeće mjesto u prodaji tegljača ova tvrtka drži u Nizozemskoj, Belgiji, Velikoj Britaniji, Poljskoj, Mađarskoj i Češkoj, a svoje rekorde zabilježila je na tržištima Francuske, Španjolske, Italije, Njemačke i Mađarske.

Ukupna prodaja teških teretnih vozila unutar EU prošle godine iznosila je oko 244.000 vozila, što je porast od 33% u odnosu na 2010. godinu, kada je u tom segmentu bilo 183.000 novoregistriranih vozila.

Tvrtka DAF je također učvrstila svoj položaj izvan Europske Unije – u 2011. godini ovaj je proizvođač isporučio više od 5.200 CF i XF vozila, što je više od udvostručenja u odnosu na 2010. Značajan rast tvrtka je ostvarila u Rusiji, Maroku, Turskoj, Južnoafričkoj Republici i Tajvanu, gdje je u tamošnjem postrojenju za sklapanje DAF-a sastavljeno i 1000-ti vozilo CF (na tom je području DAF vodeći među europskim proizvođačima tegljača).


Izvor: www.daf.com


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *