DAF predstavlja LF Aerobody

Vijesti - svijet

DAF LF Aerobody

DAF je nedavno predstavio LF Aerobody, 12- tonski distribucijski kamion naglašene aerodinamike. U kombinaciji s posebno razvijenim setom spojlera i branika, može ostvariti značajne uštede pogonskog goriva i smanjenu emisiju CO2.

Ovaj set branika i spojlera isporučuje se kao standard, te aerodinamički integrira kabinu i teretni sanduk . Zahvaljujući aerodinamičnim poboljšanjima omogućuje prosječnu uštedu goriva od preko 4 %. Pri konstantnoj brzini od 85 km/h, novi Euro 6 LF Aerobody može biti i do 8% ekonomičniji u odnosu na konvencionalno građena vozila.

16 ili 17 Euro paleta

LF Aerobody u potpunosti je proizveden u pogonima Leyland Trucks u Velikoj Britaniji. Teretni prostor dostupan je u dužinama od 6,75 i 7,05 metara, pogodan za prijevoz 16 ili 17 Euro paleta. Standardna oprema je i utovarna rampa nosivosti 1.500 kg, a za dodatnu praktičnost LF Aerobody je dostupan i s opcionalnim vrata na desnoj strani tijela. DAF LF Aerobody ima iste izvanredne vozne performanse i user-friendly vozačko okruženje kao i ostali modeli sveobuhvatne LF serije. Mali krug okretanja, jednostavan pristup kabini i mala težina praznog vozila čine ga idealnim za intenzivan distribucijski transport.

U LF Aerobody ugrađuje se više verzija Euro6 motora: 4,5-litreni četverocilindrični PACCAR PX-5 i 6,7-litrenim šestocilindraš PACCAR PX-7 snage između 112 kW/152 KS i 186 kW/253 KS.

Izvor: www.daf.com

{oglas}