DAF lansirao nove LF i CF kamione namijenjene građevinarstvu

Vijesti - svijet

DAF LF i CF Construction Euro 6

DAF predstavlja novi Euro 6 kamion CF Construction, posebno razvijen za primjenu u građevinarstvu na terenima gdje se traži učestala off-road primjena. Ovaj kamion odlikuju povećan kut prilaska, velika udaljenost od tla i brojni detalji osmišljeni za maksimalnu upotrebljivost, niske troškove održavanja i lakoću korištenja. Novi CF Construction također se diči i novim, atraktivnim dizajnom. 

Prva stvar koju ćete primjetiti u vezi novog CF Construction je upravo karakterističan dizajn. Upečatljiva je maska hladnjaka s velikom, ravnom površinom na kojoj je istaknut logotip tvrtke, ispod nje nalazi se novodizajnirani odbojnik izrađen od galvaniziranog čelika, građen za maksimalnu robusnost. Iz istih su razloga prednja svjetla vozila izrađena od nelomljivog Lexana, a 3 milimetarski čelični lim montiran je ispod odbojnika zbog zaštite hladnjaka.

DAF CF Construction Euro 6DAF CF Construction isporučuje se u verziji 6×4 s 8 ili 9-tonskom prednjom osovinom, te 19, 21 ili 26-tonskim pogonskim tandemom, što ovaj kamion čini idealnim za građevinu ili drvnu industriju. Također postoji i tegljač u istoj izvedbi (6×4), izvrstan izbor za specijalne prijevoze na teškim terenima, te za transport trupaca.

U izvedbi 8×4, ovaj kamion može biti izvrstan kiper ili mikser betona. S dvije upravljane 7,5, 8 ili 9-tonske prednje osovine u kombinaciji s već spomenute dvije 19, 21 ili 26-tonske pogonske osovine, ovaj kamion može na podlogu prenijeti i do 44 tone ukupne mase.

DAF CF Construction Euro 6Za pokretanje ovog vozila brinu se 12,9 litarski PACCAR MX-13 motor u izvedbama od 303 kW (410 KS) do 375 kW (510 KS), te novi 10,8 litarski PACCAR MX-11, snage od 210 kW (290 KS) do 320 kW (440 KS). Prosječna potrošnja novog MX-11 motora za 3% je manja od već pristojno štedljivog MX-13, a težina manja za 180 kg rezultira većom mogućom težinom tereta.

Kao opciju DAF nudi AS Tronic automatski mjenjač, posebno podešen za off-road uporabu.

DAF CF Construction Euro 6Nova šasija konstruirana je za maksimalnu krutost i superiorne vozne karakteristike, a nudi obilje prostora za smještaj raznih komponenata poput uporišnih nogu za kran i slično. Sljedeća na popisu novosti je postojeća priprema za montažu DIN ploče (koristi se npr. za priključenje ralice za snijeg).

Posebnu pozornost konstruktori su poklonili olakšanju montaže nadgradnji. Opcija Body Attachment Method (BAM) koja se može naručiti za 8×4 šasije nudi gotovu pripremu za montažu najčešće korištenih kiper-nadgradnji pomoću raznih nosača i specifičnih rasporeda rupa za vijke.

DAF LF Construction Euro 6DAF također lansira Construction verziju svog popularnog LF-a. Dizajn ovog 19-tonskog kamiona dijeli osnovne karakteristike s većim modelom CF Construction, a također i mnoge karakteristike kabine i šasije. LF je opremljen 6,7 litarskim PACCAR PX-7 motorom snage od 164 kW (220 KS) do 231 kW (310 KS).

{oglas}