Bioetanol je najuspješnije gorivo u redukciji emisije CO2

Ekologija

Scania pogonjena bioetanolom

Opsežan četverogodišnji test-projekt proveden u Stockholmu doveo je do zaključka kako je pogon bioetanolom najuspješnija tehnologija u redukciji emisije CO2 kod teških teretnih vozila.

Od 2010 godine u Stockholmu je testirano ukupno 50 vozila na pogon obnovljivim izvorima energije, što je jedan od najvećih takvih pokusa ikad. Projekt pod nazivom Clean Truck provele su vlasti grada Stockholma, u suradnji sa distributerima goriva i transportnim tvrtkama. Testirani kamioni vozili su na “dual-fuel” kombinaciju metana i dizela, na hibridni električno-dizelski pogon te na pogon bioetanolom ED95. Ovaj projekt, podržan od strane Life+ programa Europske Unije imao je za cilj utvrditi mogućnost smanjenja emisije CO2 i razinu povećanja troškova ekološki održivih isporuka u distribucijskoj mreži Stockholma.

Nedavno objavljeni rezultati pokazuju da je uvjerljivi pobjednik ovog testiranja Scania pogonjena bioetanolom, s redukcijom emisije CO2 od gotovo 70%. U slučajevima kada je za proizvodnju bioetanola korišten šumski otpad , ova je redukcija bila još izraženija – 90%.

Scania kamione pogonjene bioetanolom koristila je tvrtka Kyl & Frysexpressen za dostavu hrane trgovačkim mrežama na području Stockholma. Nakon tri ovakva kamiona početkom 2010. godine, tvrtka je ubrzo pojačala svoju flotu na 15 vozila. “Nakon nekoliko godina rada s kamionima na pogon bioetanolom ED95, smatramo ih do sad najboljom opcijom korištenja alternativnih goriva”, rekao je izvršni direktor Robert Barkensjö.

Konačni obračun četverogodišnjeg projekta pokazuje da ukupni operativni trošak ovih kamiona može biti do 15% veći od troška uporabe konvencionalnih vozila pogonjenih dizelom. Zapravo, razlika u operativnoj cijeni u tom je periodu oscilirala od svega 1-2% do spomenutih 15%, prvenstveno zbog oscilacija cijena nafte na svjetskom tržištu.

Ovih petnaest vozila tvrtke Kyl & Frysexpressen zadovoljavaju Euro 5 normu, a prijevoznik upravo očekuje sasvim nove Euro 6 bioetanol kamione. Prvi takvi Scania kamioni upravo se testiraju s ciljem konačne tehničke verifikacije i početka proizvodnje.

 

Izvor: scania.com