Bauma 2019. – snažni MAN za specijalne transporte

Vijesti - svijet

Novi MAN za specijalne transporte

Već postojećem asortimanu teških tegljača za specijalne terete, MAN je dodao TGX 33.640 6×4 BLS za bruto kombiniranu masu od 180 tona. MAN će ovo vozilo predstaviti na svom štandu na Baumi 2019.  – vodećem svjetskom sajmu građevinskih strojeva.

Za transport građevinskih strojeva za velike terete: TGX 33.640

MAN zatvara jaz u svom asortimanu s MAN TGX 33.640 6×4 BLS koji će se predstaviti na Baumi 2019. Troosovinski teški tegljač dizajniran je za bruto kombiniranu težinu od 160 tona i do 180 tona s posebnim odobrenjem. S MAN-ovim najmoćnijim motornim pogonom, posebno je pogodan za prijevoz teške građevinske mašinerije, građevinske opreme i opreme za dizalice. Motor sa 6-cilindričnim motorom serije D38 s 15,3 litre zapremine, koji je dostupan samo u TGX seriji, nudi 640 KS (471 kW) pri 1800 o / min u svom najsnažnijem pogonu i pruža maksimalni okretni moment od 3000 Nm pri 900 – 1400 min.

Kako bi iskoristio vučnu silu na cesti, MAN kombinira šasije u izvedbi normalne visine s vanjskim planetarnim osovinama nosivosti 9 tona sprijeda i dvije osovine nosivosti od 13 tona straga. MAN TipMatic 12 overdrive mjenjač s retarderom opremljen je softverom HeavyDuty shifting za primjenu u industriji. Ovaj softver kontinuirano izračunava trenutnu težinu bruto kombinacije i odabire idealan način pomicanja, ovisno o njemu: za nisku tonažu dugotrajan način dizajniran za ekonomičnost, a za visoku tonažu, način rada povezan s velikim opterećenjima. Ovo se temelji na Offroad programu u kojem se zupčanici okreću s većim brzinama i kreću se pojedinačno kako bi se izbjegli prekidi pri vuči. Maksimalna kočna snaga Turbo EVB-a u kombinaciji s retarderom iznosi do 750 kW kako bi se sigurno kretali i zaustavljali vozilo na nizbrdicama.

Opsežan asortiman MAN proizvoda za prijevoz teških tereta

U prijevozu velikih i teških tereta potrebni su tegljači koji su posebno konfigurirani za zadatak, u kombinaciji s jednako posebnim poluprikolicama i prikolicama. MAN teška klasa u seriji TGS i TGX započinje s troosovinskim tegljačima ukupne težine 70 ili 90 tona. Ova vrijednost ovisi o odabranoj kombinaciji motora i mjenjača. Zadnja stražnja osovina proizvedena je u hipoidnoj verziji dizajniranoj za učinkovitost. Vodeća osovina je upravljana da optimizira upravljivost i može se podizati tijekom vožnji bez tereta kako bi se povećala ekonomičnost.

Troosovinska MAN vozila serije TGS i TGX, koja imaju dvije pogonske stražnje osovine, pogodna su za ukupne težine do 180 tona, ovisno o odabranom pogonskom sklopu. Za duge transportne udaljenosti dizelski spremnici ukupne zapremine 1080 litara dostupni su s obje strane šasije u Euro 6 verziji kamiona.

Dostupna su dva koncepta pogona. Uz klasični pogon na sve kotače svih osovina 6×6 za maksimalnu bruto kombiniranu težinu od 180 tona, MAN nudi i model s MAN HydroDrive. Ovdje hidrostatički pogon na prednjoj osovini pruža trakciju prema potrebi. Prednosti uključuju manju težinu vozila, normalnu mogućnost podešavanja visine i manju potrošnju goriva. Bruto težina kombinacije je 120 tona. Na tržištima izvan Europe MAN nudi tegljače s pogonom na sve kotače TGS 6×6 u verzijama Euro 4 i Euro 5 s kvačilima s pretvaračem okretnog momenta. Bruto kombinirana težina od 250 tona dostupna je za teške prijevoze ili rudarske radove.

MAN TGX 41.640 8×4 / 4 vrhunska je ponuda koja zadovoljava transport ukupne težine od 250 tona. Motor isporučuje okretni moment od 3000 Nm, a jedinica kvačila s pretvaračem okretnog momenta povećava okretni moment na 4740 Nm za glatke i nježne startove. Kontinuirana snaga kočenja iznosi do 900 kW u širokom rasponu brzina. D38 motor s 580 KS u MAN TGX 41.580 8×4 / 4 može podnijeti kombinirane težine do 210 tona. Nosač iza kabine XLX i XXL sadrži spremnik goriva maksimalnog kapaciteta 960 litara, spremnik hidrauličke tekućine maksimalne zapremine 270 litara, spremnik zraka, ekspanzijski spremnik rashladne tekućine, pomoćni ventilator s izmjenjivačem topline za rashladne tekućine, kao i kutije za odlaganje pribora i alata.