ANTOS – novo ime za nasljednika Axora

Vijesti - svijet

Mercedes Benz Antos - prednja maska i logo

Mercedes-Benz podigao je veo tajnosti sa svoje nove linije namijenjene međugradskoj distribuciji koja će svoju premijeru vjerojatno doživjeti na sajmu IAA u Hanoveru. Ovo će vozilo zamijeniti trenutni model Axor, a izbjeći će i glavni nedostatak od kojega je prethodnik patio još do svog predstavljanja: premalu kabinu.  Antos je vozilo zapravo izvedeno iz novoga Actrosa.

Što se tehničke strane tiče, Mercedes Antos će od samoga početka proizvodnje biti dostupan isključivo s Euro 6 motorima. Ovi motori, nazvani OM 934 i 936, razvijati će između 238 i 510 KS. Najveća inovacija na njima su varijabilni zazori ventila, rješenje koje je ovdje prvi put upotrijebljeno na diesel motoru. Powershift mjenjači bit će standardna oprema.

Antos će biti dostupan s dvije kabine, obje širine 230 cm, u kratkoj i poludugoj verziji. Lakoći pristupa i unutrašnjoj ergonomiji posvećena je posebna pozornost.

Novi će se kamion prodavati kao tegljač i furgon-sandučar sa ukupno 67 varijacija međuosovinskog razmaka. Također će biti u ponudi i dvije specijalne verzije, prva smanjene težine na 7 tona zbog maksimalno mogućeg tovarnog kapaciteta, te verzija sa sniženom šasijom koja će omogućiti visinu tereta i do 3 metra.

Mercedes Benz Antos

{oglas}Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *