100% električna hladnjača za Nestlé Švicarska

Ekologija

Nestle električna hladnjača

Na Federalnom trgu u Bernu, u Švicarskoj, Nestlé Švicarska i Renault Trucks imali su svjetsku premijeru revolucionarnog eksperimentalnog vozila nazvanog eTruck.

Ovaj kamion kombinira potpuno električni Renault Midlum razvijen od Renault Trucksa i sanduk hladnjaču koja je također potpuno električna. Drugo identično vozilo pridružit će se floti Nestlé Švicarska u rujnu. Ova dva vozila testirat će se za distribuciju sladoleda i smrznutih proizvoda Nestlé Frisco Findus u trgovine u regijama Zurich i Lausanne.

Koristeći ova dva jedinstvena vozila u gradskome prijevozu robe, Renault Trucks i Nestlé Švicarska zajedno su napravili prvi korak prema čistijem transportu u Švicarskoj. Ne postoji jedinstveno rješenje za velike izazove s kojima se gradski transport susreće.

Kao što je Heinz-Jürgen Löw, predsjednik Renault Trucks SAS, objasnio predstavljajući električni Renault Midlum potrebno je “staviti pravo vozilo s pravom energijom na pravo mjesto u pravo vrijeme.” Ovo jednako podrazumijeva inovacije u organizaciji transportnih sustava kao i tehnička poboljšanja na vozilima i odgovarajućima uslugama. Suradnja između Nestlé Švicarska i Renault Trucks omogućit će testiranje najnovijih generacija akumulatora, optimizaciju komponenti i potražnju najpogodnijeg kompromisa prije prijelaza na sljedeću etapu u istraživanju ovog tipa vozila. Eugenio Simioni, generalni direktor Nestlé Švicarska, posebno je istaknuo aspekt”tiho i bez ispušnih plinova” kod ova dva vozila “koji označavaju novu eru u lancu opskrbe “. Ona će omogućiti logističkom timu Frisco da ide dalje prema svome cilju smanjenja emisije CO2, što je do sada pridonijelo optimiziranom vremenu dostave i ekonomičnoj vožnji. Neće se zaboraviti ni na zelenu struju.

Nestle električna hladnjača

Unutar partnerske suradnje s Romande Energy, Nestlé planira instalirati do kraja godine nekoliko tisuća kvadratnih metara fotovoltažnih ćelija na različitim administrativnim zgradama u Veveyu i Tour-de- Pelizu. Ova površina proizvest će dovoljno energije za ekvivalent od 30 električnih kamiona za cijelu godinu! Što se tiče proizvedene struje ona će se usmjeriti u mrežu od Romande Energy i pridonijet će rastu obnovljive energije proizvedene i potrošene u regiji.Dva vozila koja su na raspolaganju timu Frisco moći će prevoziti 3 t sladoleda i smrznutih proizvoda. Svakodnevno će opskrbljivati između 30 i 50 prodajnih mjesta odnosno udaljenost od 60 do 100 km. Prvi kamion za regiju Zurich dolazi u srpnju a drugi za regiju Lausanne u rujnu.

Posebno u gradskom okruženju ova električna Renault Midluma opremljena su rashladnom jedinicom koja isto radi na struju. Kod rada ne ispuštaju plinove kao ni CO2 i funkcioniraju skoro potpuno nečujno. Njihovi električni motori razvijaju snagu od 103 kW. Ona mogu postići maksimalnu brzinu od 84 km/h i raspolažu sustavom koji obnavlja energiju prilikom kočenja. Dva paketa litijum-ionske baterije imaju ukupni energetski kapacitet od 170 kWh što omogućava autonomiju od 140 km, dok napajanje iste traje od osam do dvanaest sati na standardnoj utičnici. Ova eksperimentalna vozila koja nisu napravljena za tržište dijelom su Renault Trucksovih tekućih istraživanja i testiranja različitih rješenja za poboljšanje prijevoza robe. S obzirom na izazove s kojima se danas suočava gradski prijevoz robe, Renault Trucks nastoji donijeti globalno rješenje. Prvenstveno nudeći klijentima gamu koja se temelji na optimiziranim termičkim vozilima koji troše što je manje moguće, te alternativna rješenje Dizel gorivu koja paze na ulogu okoliša i to putem vozila s etiketom Clean Tech (Renault Maxity Electric, Renault Premium Distribution Hybrys Tech i Renault Premium Distribution CNG).

Renault Trucks namjerava ići i dalje od svoje uloge proizvođača nudeći vozačima alate za “smartphones” ili pridonoseći uz ostale sudionike cestovnog prijevoza eksperimentalnim projektima za poboljšanje gradskog prijevoza robe. Drugim riječima, Renault Trucks zaista daje sve od sebe kako bi stavio pravi kamion s pravom energijom na pravo mjesto u pravo vrijeme.Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *