Predstavljen Actros četvrte generacije (MP4)

Vijesti - svijet

Actros mp4

Dugo očekivan, novi Actros napokon je pred nama. Novi dizajn kabine, nova šasija i novi Euro 6 motori tvore prvi 100% novi model nakon dugih 14 godina, svi prethodni noviteti u tom periodu bili su zapravo nadogradnje i redizajni.

Prije Actrosa četvrte generacije, Mercedes je također bio i posljednji proizvođač (sa svojim Actrosom I) koji je na tržište izbacio 100% novi kamion. Actros IV će nas vjerojatno podsjetiti i na probleme iz tog perioda, kada je moralo proći određeno vrijeme da Mercedes Benz otkloni sve “dječje bolesti” potpuno novoga modela. Kriza koja je svijet zadesila proteklih godina natjerala je Mercedes na istodoban razvoj nove šasije, nove kabine i novih motora, a konkurencija je za svo to vrijeme čekala. Sada, kad je napokon veo tajne skinut, biti će zanimljivo očekivati odgovor ostalih europskih proizvođača teških teretnjaka.

Actros IV proizvoditi će se u dvije širine – 230 i 250 cm, dok će se u obje varijante koristiti maksimalna dužina kabine od 230 cm. Po visini, novi Actros imati će četiri varijante, a sve će to u konačnici rezultirati sa 7 modela kabine, od kojih će 5 imati potpuno ravan pod. Top-model biti će GigaSpace s 213 cm slobodne visine (što je nekoliko cm manje od apsolutnog rekordera, Super Space DAF-a ).

Actros mp4 unutrašnjost

Actros mp4 unutrašnjost

I unutrašnjost je prepuna značajnih noviteta, počevši od 4 cm šireg vozačkog sjedišta s puno više opcija regulacije (jedna od dostupnih verzija biti će čak i masažno sjedište).

Kontrolna ploča je također potpuno nova, asimetrično građena i ergonomski unaprijeđena. Ne smijemo zaboraviti spomenuti niti podešavanje položaja upravljača nogom, te odsustvo ručice mjenjača koju zamjenjuju tipke na upravljaču. Zanimljiva je i SoloStar opcija u kojoj je standardno suvozačko sjedište zamijenjeno kutnom sofom (ali još uvijek opremljenom sigurnosnim pojasom), a FleetBoard računalni sustav u novom Actrosu postaje dio standardne opreme. Dimenzije ležaja u širokoj kabini su 2200×750 mm, a u uskoj 2000×750 mm. Kapacitet prtljažnih tj. spremišnih pretinaca kreće se od minimalnih 580 do maksimalnih 930 litara u kabini GigaSpace, što je apsolutni rekord među kamionima europske proizvodnje.

Novog Actrosa pogone novi BlueEfficiency motori, počevši s modelom OM471 dostupnim u Euro 6 ili Euro 5 varijanti. U usporedbi s prethodnim modelima, potrošnja goriva smanjena je za 3% u Euro 6 varijanti, ili 6% u Euro 5. Standardno su dostupni 12-brzinski Powershift mjenjači u dvije verzije – G211 i G281.


Actros mp4


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *