Kamion godine 2013. – Iveco Stralis Hi-Way

Vijesti - svijet

Iveco Stralis Hi-Way - kamion godine 2013.

Žiri sastavljen od 25 vodećih europskih novinara na polju komercijalnih vozila donio je odluku o europskom kamionu 2013. godine. Ukupnim rezultatom od 138 bodova pobjedu je ovaj put odnio Iveco svojim modelom Stralis Hi-Way. Na drugom mjestu ostao je Mercedes-Benz Antos sa 107 bodova, a treći i četvrti bili su Ford Otosan New Cargo i 6-tonski Fuso Canter 4×4.

Novi Iveco Stralis titulu je zaslužio ponajviše inovativnim motorom koji Euro-6 normu ostvarije isključivo uz pomoć SCR sustava. Za Stralisov SCR ključna su dva sklopa: napredna elektronika koja uz pomoć prediktivnog algoritma nadzire rad motora, te cijev u kojoj se uz pomoć snažnih turbulencija miješaju ispušni plinovi i urea. 

Nova Ivecova uzdanica također se može pohvaliti i poboljšanom aerodinamikom, što znatno utječe na smanjenje potrošnje. Vozačko okruženje u unutrašnjosti kabine je tiho i ugodno, ergonomija na zavidnom nivou, a u kombinaciji s nekim drugim “sitnicama koje život znače” (računalo kojim se upravlja uz pomoć 7-inčnog touch-screen zaslona) čine vozačevo radno vrijeme ugodnijim i efikasnijim. 

Iveco Stralis Hi-Way - unutrašnjost

{oglas}Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *