Kamion 2010 godine: Scania R

Vijesti - svijet

Kamion 2010 godine - Scania RTitula kamiona 2010. godine, odlukom 22-članog žirija sastavljenog od novinara istaknutih europskih glasila koja se bave transportnim vozilima, dodijeljena je R-seriji švedskog proizvođača Scania.

Bazirana na uspjehu prethodne serije (osvajač titule kamiona 2005. godine), nova R-serija impresionirala je žiri svojom neprekinutom, zahuktalom evolucijom.

Primjerice, ova serija ima još aerodinamičniju kabinu, koja ne samo da smanjuje potrošnju goriva već poboljšava i protok zraka kroz motorni prostor, potpomažući hlađenje motora, što je čimbenik koji će biti iznimno važan za nadolazeću Euro-6 generaciju motora. Također je unaprijeđen i Opticruise mjenjač, te ocijenjen visokom ocjenom za bržu, uglađeniju i inteligentniju izmjenu brzina.

Za daljnje impresioniranje žirija zaslužan je bio Scanijin novi Driver Support System, ocijenjen kao inovativan alat u prilagodbi vozača, sposoban omogućiti neprekidno proaktivno djelovanje vozača na cesti, ocjenjujući potrošnju proisteklu iz njegovog stila vožnje, efikasnost vožnje i ukupan učinak jednostavnim i efikasnim sustavom ocjenjivanja pomoću zvjezdica. Posljednje, ali ne i manje važno – visoko je ocijenjena i atraktivna, udobna i ergonomska unutrašnjost Scanijine R-serije.

Iznoseći odluku žirija, predsjednik ITOY-a (International Truck Of The Year), gospodin Gianenrico Griffini je prokomentirao: “U ovom ekstremno izazovnom vremenu za cijelu automobilsku industriju, a posebice za europske proizvođače komercijalnih vozila, Scania je razvila pravo umjetničko djelo koje postavlja nove standarde uštede goriva, voznih svojstava i ukupne učinkovitosti.”

U nastavku: foto-galerija pobjednika (klikni za uvećanje)Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *