Iveco Eurocargo – kamion godine 2016

Vijesti - svijet

IVECO Eurocargo - Kamion godine 2016.

Na sajmu gospodarskih vozila Solutrans (Lyon, 17.-21. studenog 2015.) izabran je nositelj titule “Međunarodni kamion godine” (International Truck Of The Year) za godinu 2016. – novi IVECO Eurocargo.

U tijesnoj borbi, novi je IVECO na drugoj poziciji ostavio C/K seriju Renault Trucks-a, dok je trećeplasirana bila građevinska serija turskog Ford Otosan-a.

Novi je IVECO opremljen motorima koji ekološke norme zadovoljavaju isključivo uporabom sustava SCR, a značajan dio programa čine i vozila opremljena CNG sustavom (pogon na stlačeni prirodni plin), tražena uglavnom za gradsku opskrbu u gradovima sa striktnim ograničenjima uporabe dizelskih kamiona.

Jedan od glavnih aduta ovog vozila je i unaprijeđena povezivost GPS uređaja i raznih naprednih sustava telematike putem centralne konzole prilagođene priključenju različitih elektronskih uređaja.

Ovaj izbor djelo je žirija sastavljenog od 25 europskih automobilističkih novinara specijaliziranh za praćenje komercijalnih vozila, a među njima je bio i Dubravko Majetić (časopis Kamion&Bus).


IVECO Eurocargo - unutrašnjost

IVECO Eurocargo - unutrašnjost